Midlifecrisis

Midlifecrisis

he
kijk mij
ik heb een midlifecrisis
ik vind motorrijden eng
en ik hoef geen cabrio
ik ben gelukkig nog van mening
dat een fris groen blaadje vies is
ik koop wel dure gadgets
maar dat was altijd al zo
denk maar niet dat ik me ooit
in zo'n strak fietspak hijs
ik wil wél weer eens op reis
maar dat is geen harde eis
want ik heb helemaal geen zin
om mijn gezin zo te ontwrichten
dus kijk nou: ik heb een website!
en ik schrijf opeens gedichten!

Sipke Fluitman, januari 2023

Kijk mij nou, een gedicht met 10x het woord ik, en nog een mij en een mijn. En ik lieg ook nog. Mijn gadgets zijn meestal goedkoop en ik heb wél zo’n strak fietspak (ergens in een la) en ik denk ook dat ik eigenlijk helemaal geen midlifecrisis heb. Maar die laatste twee regels kloppen wel.

Foto: Dennis van Zuijlekom

Geef een reactie