Stoplichtknopplicht

STOPLICHTKNOPPLICHT

jij denkt zeker dat ik hier zo druk sta te drukken
omdat ik denk dat er op de hele wereld niets leukers is
dan op knopjes meppen

DAT KAN WEL ZO ZIJN MAAR

Laten we dit wetenschappelijk aanpakken. Heb jij een stopwatch bij je? Dan druk ik... NU. Wacht, dan pak ik mijn telefoon er ook bij. NU druk ik nog een keer. Heb jij misschien ook nog een stopwatch op je horloge? Nee laat maar! STOP! HET IS GROEN! Wat heb jij? ZIE JE WEL! Jij hebt langer moeten wachten dan ik!

we hebben bij dezen bewezen
dat de tijd tussen drukken en groen
korter wordt met elke keer dat je drukt
dit werkt trouwens ook bij liften, vastgelopen computers en bureaucratische processen.

nu je dit begrijpt, begrijp je de wereld weer een stukje beter
hopelijk brengt het je geluk.
het is weer rood
jouw beurt

Sipke Fluitman, februari 2023

Geen dank. En voel je zeker vrij om dit onderzoek te reproduceren, ik weet zeker dat je tot de zelfde conclusie komt.

Nog even een update op 9 februari: ik kreeg de opmerking dat stoplichtknoppen vaak niet werkten. Dit moeten jullie niet geloven. Het is nepnieuws. Alleen heeft een lus in het asfalt jou meestal al herkent voor je op de knop hebt gedrukt dus overbodig zijn ze vaak wel. Tenzij je een hippe fiets met een carbon frame hebt want dan gaat het licht nooit voor je op groen als je niet drukt. En terecht.

Nog een feitje nu ik toch bezig ben: als je computer traag is helpt het vaak niet om met je muis te bewegen en te klikken. Die arme computer heeft het al zo zwaar en door je geklik moet het apparaat alleen maar meer opdrachten verwerken waardoor het nóg langer duurt.

Wat betreft de bureaucratie werkt drukken denk ik bij de ene bureaucraat beter dan bij de andere. Ik heb er nog geen goed onderzoek naar kunnen doen maar laten we hopen dat jij er een treft waarbij pushen niet averechts werkt.

Bij liften werkt het wel.

Foto: almani ماني via Unsplash

Geef een reactie