Beste meneer de opticien

Beste meneer de opticien,

mijn bril kijkt nog wel
maar er is iets mis
ik zie de wereld
niet zoals hij is
waar ik ook ga
zie ik een bende
en in de krant
staat alleen maar ellende

elk compliment
vat ik op als een sneer
beste meneer
dat wil ik niet meer
het lijkt wel zwart-wit
maar dan omgekeerd
u heeft hier toch
ooit voor doorgeleerd?

het is niet voor het eerst
hij had al eens kuren
maar dat had van mij
nog een tijd mogen duren
want toen was het roze
en leek iedereen blij
ze bedoelden het goed
en ze gaven om mij

nu is het duister
en in negatief
iedereen moppert
en niemand doet lief
kunt u hem zo krijgen
dat hij weer roze ziet?
"Jawel, maar dat dekt
de verzekering niet!"

Sipke Fluitman, februari 2013

Het is weer zorgverzekering-kies-tijd! Behalve alle bekende vergelijkers die je korting, waardebonnen of tandeborstels beloven als je via hen de verzekering afsluit, kijk ik ook altijd even op deze site om te controleren of ik niet bij een aso-verzekering terecht kom. En dat blijkt altijd zo te zijn. Dus ik zit al jaren bij dezelfde verzekeraar en het enige wat ik me rond deze tijd afvraag is: heb ik dit jaar een nieuwe bril nodig?

Het is ook een liedje geworden. We hebben het helaas nooit opgenomen met De Twijfelbrigade.

Foto: Chinh Le Duc via Unsplash

Geef een reactie