De voorlaatste voorbereidingen

Tsja, wat heb je nodig als je anderhalve maand vertrekt? Ik ben niet van plan het te vergeten maar ik neem aan dat er in Kuala Lumpur tandenborstels te koop zijn. Waarschijnlijk valt daar zelfs in een klein dorpje op een afgelegen eiland van de Filipijnen nog wel aan te komen. En als we nu oude kleren meenemen kunnen we ze weggooien of weggeven als we daar zijn. Lekker decadent. Dan kopen we onderweg gewoon wat nieuws. Hebben we meteen souvenirs. Misschien koop ik wel een muts. Of een hoed. (Al is de hoedenmuur voor de hoedenverzameling er na de verhuizing een beetje bij ingeschoten.) Ik ben benieuwd naar het aanbod aan biokatoen/bamboe/fair-trade/kinderarbeid-vrije shirts in de regio. Zouden ze er aan keurmerken doen?

Een prik-aan-huis meneer is vorige week zondagochtend een hepatitis injectie komen brengen. En “advies”. Maar malariapillen mocht hij van de zorgverzekering niet voorschrijven want die zijn duur. We hebben geen duidelijk reisplan en voor Maleisië en Japan zijn ze niet nodig. Ook al gaan we waarschijnlijk een paar nachten in de jungle slapen en komen we misschien wel in het malariamugparadijs  dat de Filipijnen heet terecht, het mocht niet. Ook niet voor de zekerheid. Zo werkt ons zorgstelsel nu. Maar gelukkig had lieve Laura nog een voorraad pillen liggen die ons tot en met augustus 2015 malariavrij kunnen houden. Met nog wat roze smarties tegen ontstekingen en wat zakjes poeder tegen de leegloop zijn we volgens mij prima voorbereid.

Oh ja, en geldige paspoorten. Maar dat zit sinds maandag ook goed.

We gaan zo maar vast inchecken. Morgen om 20.30 wandelen we de slurf in. Ik ben benieuwd wat voor films ze hebben.