Avonturen

De eet-avonturen in Kuala Lumpur waren nog niet voorbij. Koop geen eten van straatventers, zei de Maleisische dame met ergens een Hollandse voorouder toen we gister de bus namen naar het junglepark. Het spijt ons, mevrouw, u bent te laat. Worst-op-een-stokje, visballetjes-op-een-stokje, gefrituurde paddestoelen, gedroogd vlees en annanas-rijst snacken op de Chinese nachtmarkt was een waar avontuur. Dan vergeet ik nog een gewone “crepe” en natuurlijk hadden we ook een hamburger of een donut kunnen halen maar dat doe je eenvoudig weg niet als je daar bent. De “crepe” was noodzakelijk kwaad omdat er voor een vegetarier niet veel te halen valt. Op de stinky tofu na.

Stinky tofu. Je ruikt het kraampje al van verre. Grote zompige brokken sojaschimmel met een pluk kool er op. Een enkele Maleis is er fan van, de meesten knijpen hun neus dicht en lopen snel de andere kant op. Het stinkt misschien nog wel erger dan durian en als je er in bijt spuit het stinksap alle kanten op om langs je kin naar beneden te lopen. Ik heb Lotte nog nooit zo vies zien kijken.

Jammer dat daar geen foto van is.

We hebben dat allemaal niet zo uitgebreid aan de mevrouw in de bus verteld. Zij was lief en zorgzaam en zonder gevoel voor avontuur. Dat verliezen sommige mensen naarmate ze ouder worden denk ik.

Voor ons was het junglepark al een avontuur aangezien we per ongeluk van het pad af wisten te raken. Het hindoeistisch eten daar was vooral de avond op de wc een avontuur en om daar te komen moesten we nog heel avontuurlijk met het OV terug wat een heel stuk lastiger bleek dan de heenweg. Avonturen genoeg, zou je zeggen.

De meeste avonturen kun je voorkomen door je voor te bereiden. Dan weet je bijvoorbeeld dat je de Filipijnen niet in komt als je niet ook een ticket terug geboekt hebt. Bij dezen. Gelukkig waren we op tijd op het vliegveld. Konden we daar nog even plannen maken een ticket kopen. Dat ging allemal net krap genoeg om er relaxed onder te blijven.

Nu gaan we van Manila naar Osaka op 9 februari met Jetstar. Geen idee of dat een betrouwbare maatschappij is. Het is Australisch dus het zal wel. Van Air Asia kan ik bij dezen bevestigen dat ze zeer OK en veilig zijn. Een steekproef van 1, maar 100% positief. We zitten nu in Kalibo, op de Filipijnen, in een zeer schattig internet cafeetje een poging te doen om kaarten te kopen voor Into The Great Wide Open. Ik heb niet veel hoop dat het lukt maar we staan in de wachtrij. Foto’s uploaden kan hier niet dus die komen later.

3 gedachten over “Avonturen

  1. Heerlijke verhaaltjes op stokjes en bordjes eten jullie daar! Blijf daar vooral over schrijven, het is zo alsof ik er zelf even bij ben. Veel voortzetting van avonturen gewenst!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.