Pennenvrucht #14


Het leven op de middelbare school voelt wellicht als het einde der tijden, een grote donkere lijn waar je nauwelijks voorbij durft te kijken, toch houdt het leven niet op na de middelschool. Je gaat misschien werken of verder studeren. Het leven komt en neemt je mee, het beste wat je kunt doen is nemen zoals het komt, hoe meer je je er tegen verzet hoe moeilijker het zal worden.

Moet je dan alles maar over je heen laten komen, nee natuurlijk niet. Je moet opkomen voor de dingen waar jij in geloofd, de dingen doen waar jij je goed bij voelt. Weet je, die ene dag in de maand waarop je betaald krijgt is leuk, maar wat betekend het als die andere 29 of 30 dagen vervelend zijn? Goed je hebt geld nodig om te overleven, de drol van de samenleving, maar als het een beetje aangenaam kan zijn of als je het aangenaam kunt maken voor jezelf is dat extra mooi meegenomen.

Makkelijk gezegd natuurlijk, en het zal ook allemaal wel eens niet meezitten, maar wie bij de pakken neer gaat zitten is vergeten de uitdaging aan te gaan. Kortom, wat je ook doet of gaat doen, maak er wat moois van.

Auteur: Jeroen van Luiken-Bakker


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.